animal-save-tucc88rkiye-ekoloji-04

Animal Save Türkiye Ekoloji Forumunda!

Ege Çevre Platformu (EGEÇEP) Gençlik Meclisi kuruluşunu ve amacını 13 Mart tarihinde İzmir Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlediği forumla duyurdu. ‘Kesilen her bir ağaç için sözümüz var’ diyerek ekolojik yıkım karşısında duran Gençlik Meclisi, sanayileşmeye ve mega projelerin yaptığı krize dikkat çekti.

Konuşmacılar arasında Meclis üyeleri Ömer Göngör ve Seval Ekşici yer alırken, Animal Save Türkiye üyelerinden ise Necla Gizem Tarhan Kasapoğlu yer aldı.

Meclis üyesi Ömer Göngör küresel ısımanın ciddi tehditlerinden bahsederken, bilimsel verilere göre 2050’ye kadar küresel ısınmanın 3 derece artacağını ve bununla beraber oluşacak doğal afetlere, sellere, buzulların erimesine ve bu durumun yaşam üzerindeki olumsuz etkilerine değindi. Meclis Üyesi Seval Ekşici ise kentte yaratılan ekolojik yıkımın insanlar ve tüm canlılar üzerinde yarattığı olumsuz etkiler ve bu yıkıma karşı nasıl birlik olabileceğimiz üzerine konuşma yaptı.

Bu girişimin dünya liderleri tarafından dikkate alınması için önümüzde güzel bir fırsat var: Mısır’da yapılacak COP27 İklim Zirvesi. Katılımcıları PBT’yi onaylamaya ve müzakere etmeye yönlendirmek için çevrenizdeki bireyleri, grupları, şirketleri imza kampanyasını desteklemeye davet etmeniz acil önem taşıyor. Kampanyamız başarıya ulaştığı takdirde zirveye katılan karar vericilerin hayvancılığın yıkıcı etkisini görmezden gelmeye devam etmeleri imkansız olacak.

Bu girişimin değerlerinizle uyumlu olduğuna inanıyor ve sizi Bitki Temelli Anlaşma’nın destekçisi olmaya davet etmek istiyoruz: Aşağıdaki linke giderek imzanızı ekleyebilirsiniz:

https://plantbasedtreaty.org/

animal-save-tucc88rkiye-ekoloji-02

Veganizm Nedir?

Forum katılımcıları arasında yer Animal Save Türkiye’nin İzmir grubundan Necla Gizem Tarhan Kasapoğlu  ise havyancılık sektörünün iklim krizi üzerindeki etkilerini detaylıca yer verdi. Yaptığı sunumla hayvan haklarının mücadelesi ile ekoloji mücadelesinin bir bütün olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, hayvancılık sektörünün dünya üzerindeki etkileri çarpıcı görsellerle forum katılımcılarına sundu. Sunum sonunda ise deney hayvanı olarak kullanılan tavşan Zulu’nun fotoğrafları bir çok kişinin gözyaşlarını tutamamasına ve aslında hayvan sömürüsü ile bir kez daha yüzleşmesine sebep oldu.

Animal Save Türkiye Ekoloji Forumu

Animal Save Türkiye ve EGEÇEP Gençlik Meclisi’ne dayanışmanın önemini hatırlattıkları ve ekolojik yıkım karşısında nereden başlayacaklarını bilmeyenler için rehber görevi üstlendikleri için teşekkür ederiz.

Yazar: Esra ERBEN