Asm Türkiye Logo
dsc00876-b2

Bir Fark Yarat günü için çevreci tavsiyeler: Regl kabı, regl külodu ve kumaş ped

Fark yaratmak isteyen herkes için -Ekim ayının dördüncü cumartesi günü- “Bir Fark Yarat Günü” olarak kutlanıyor. Bugün, hayatımızdaki hangi alışkanlığı değiştirerek iklim ve hayvanlar için fark yaratabilirizi düşünürken, vulvası olan herkes için çevreci menstrüel ürün tavsiyeleriyle geldik. Çünkü biliyoruz ki her yıl 12 milyar tek kullanımlık/kullan at tampon ve ped, geri dönüştürülemez, sentetik atıklar havuzuna katılıyor. Oysaki hem dünya hem hayvanlar hem de sağlığımız için rahatlıkla kullanabileceğimiz birçok ekolojik menstrüel ürün bulunuyor.

REGL KABI

Sızıntı yapmayan, tehlikeli kimyasallar barındırmayan adet kapları, yıllarca kullanılabilmesi yönüyle hem doğaya hem de kesenize dost. Tampon kullanma alışkanlığınız varsa sizin için en doğru ürün adet kapları olabilir. 

Kendisi de bir vegan olan Kadın Doğum Uzmanı İlter Yenidede, hijyenik bir temizleme sürecinden geçirildiği sürece çevreci menstrüel ürünlerden korkmamak gerektiğini ifade ediyor. Danışanlarına sırasıyla regl kabı, kumaş ped ve regl külodunu tavsiye ediyor.

Menstrüel kabınızı kanama yoğunluğunuza bağlı olarak boşaltmayı ve yıkamayı, döngünüz bittikten sonra da aldığınız ürünün kullanım talimatlarına göre temizlemeyi unutmayın.

REGL KÜLODU

Özellikle yaz aylarında pedler daha da çekilmez hale geliyor, biliyoruz. Regl külotları pedden daha güçlü ve ped + iç çamaşırı kombinasyonundan daha hafif. Hava alan yapısı sayesinde kokmuyor ve akıntı yoğunluğunuza bağlı olarak 8 saate kadar kullanılabiliyor. 

Sürdürülebilir bir alternatif olan regl külotlarını yıllarca kullanabilirsiniz. Antibakteriyel özelliği sayesinde koku yapmayan regl külotlarının su ve karbon ayak izi, tek kullanımlık regl ürünlerine oranla oldukça düşük. 

Regl külodunuzu her kullanımdan sonra tavsiye edilen yıkama talimatına göre temizleyin. Günün sonunda regl külodunuzu yıkayıp kurumaya bıraktığınızda sabaha tekrar kullanmanız için hazır olacak. İşte bu kadar kolay!

KUMAŞ PED

Ped alışkanlığından vazgeçemeyen fakat çevreci menstrüel ürünlere geçiş yapmak isteyenler için en güzel alternatif kumaş pedler olabilir. 

Kumaş pedler, kanat kısmında iç çamaşırınıza sabitlemenizi sağlayan çıtçıtlar sayesinde kayma yapmaz. Regl külotları ile benzer bir temizlik sürecinden geçirilerek tekrar tekrar uzun süre kullanılabilir. Bambu, pamuk, Amerikan bezi gibi kumaşlarla üretilir. Emici katmanı sayesinde sızdırmaz.

VEGAN VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM YAPAN MARKALAR

  • Organicup Regl Kabı
  • Lunette Regl Kabı 
  • Beije Regl Kabı
  • Peddon Regl Külodu
  • Kiklou Regl Külodu
  • Lotus Kumaş Ped 
  • Pamucco Kumaş Ped
  • PonPed Kumaş Ped
  • T.O.C. Regl Kabı

Markalar tavsiye niteliğindedir. Satın almadan önce vegan kullanıma uygun olup olmadığını tekrar kontrol etmeniz önerilir.

Son Gönderiler

Siyez evi

Üzerinde 140 çiftçinin emeği var: Siyez Evi’nde her vegan öğün hem sağlıklı hem lezzetli

Siyez Evi, 7 yıl önce emekli öğretmen Sevim Özsoy tarafından...
Sokakta-yasayan-hayvanlar-paneli (6)

Sokakta Yaşayan Hayvanlar Paneli – Video

Ankara Goethe Instıtut'te Animal Save Movement ve Yaşamdan Yana Derneği...
TİP PBT'yi imzaladı

TİP PBT’i İmzaladı!

Türkiye İşçi Partisi'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Kadıköy Belediye Başkan...